Nákupní košík0 ks / 0 Kč
Zvolená měna:
Náhled

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je zatím prázdný..

Přihlášení / Registrace

   host (nepřihlášen)
Nahoru

Najdete nás i na MALL.CZ

Novinky na e-mail 

Máte-li zájem o informace o akcích, slevách, novinkách a nejste doposud našim zákazníkem, vyplňte Váš e-mail. 
Po ověření Vaší e-mail adresy bude vše hotové. Nebojte se, zabere Vám to jen chvilku. 

 

Browin Multimetr - koncentrace. cukru + obsah alkoholu

Kód produktu: 021405551
EAN: 5904816914863

Cena: 220 Kč
bez DPH: 181,82 Kč
DPH: 21 %
Skladem
Množství:
ks
Doporučujeme objednat také:
Foto Víčko TWIST 82, 10 ks zlatéVíčko TWIST 82, 10 ks zlaté
Foto Baterie umyvadlová, BANFF 48889, chromBaterie umyvadlová, BANFF 48889, chrom
Foto Palička na maso oboustranná, 2x okovevá, 280xD45 mmPalička na maso oboustranná, 2x okovevá, 280xD45 mm
Foto Žínka, Chenill, tyrkysováŽínka, Chenill, tyrkysová
Foto Sklenka, NAIROBISklenka, NAIROBI


Indikátor pro měření koncentrace cukru v moštu nebo mladině vyjádřený vg / l nebo v míčích Balling a pro stanovení potenciálního obsahu alkoholu ve víně nebo pivu (%).
Jeden stupeň kuličky (1 ° Blg) odpovídá přibližně 10 g cukru v 1 l šťávy (moštu).
Toto zařízení je kalibrováno na 20 ° C.

HLAVNÍ PRVKY MĚŘIČE
- plovák (hustoměr) se třemi značkami (pro koncentraci cukru vg / la ve stupních Blg); a potenciální obsah alkoholu v%,
- zkumavka - k provedení měření

Testy moštu
Aby bylo možné provést měření, měla by být zkumavka naplněna do 2/3 své výšky analyzovaným moštem nebo mladinou. Kapalina by neměla obsahovat pevné částice a plynové bubliny. Množství kapaliny by mělo být takové, aby plovák umístěný ve zkumavce volně plaval a nedotýkal se dna a stěn zkumavky.
Příklad:

Předpokládejme, že naměřená hodnota pro test musí být 20 stupňů Blg, což odpovídá 200 g / l cukru a znamená, že potenciální obsah alkoholu ve víně bude 9,6%.

Testování pivní mladiny
Cukernatost v pivní mladině se měří obdobným způsobem jako u přípravy vína. Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v mladině je vyznačen na stupnici jantarově (8 - 10 Blg°). Fermentace mladiny se považuje za dokončenou, když je odečet v rozmezí označeném zeleně (0 - 2 Blg°).


UPOZORNĚNÍ:
Pro snadné použití byly rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu označeny různými barvami na stupnici pro různé druhy vín, které chceme získat:
- kaštanová oblast (22 - 25 Blg °) - dezertní vína (sladká),
- žlutá plocha (15 - 22 Blg °) - stolní vína (suchá),

Pro správný průběh fermentace je důležité, aby koncentrace cukru před zahájením nepřekročila 22 až 25 Blg °. Pokud dáváte přednost velmi sladkým vínům, přidejte cukr v několika dávkách, např. 1., 5. a 12. den kvašení. Víno lze osladit i po ukončení kvašení.


Parametry

Výška24.50 cm
Šířka2.00 cm
Délka2.00 cm

Tisk karty
Mám otázku..
Zavřít

Váš dotaz na zboží Multimetr - koncentrace. cukru + obsah alkoholu

Jméno:*
Telefon:*
Email:*
Předmět:*
Váš dotaz :  
Povinné položky*