Pro správný vývoj, kromě zdroje cukru, vinné kvasnice potřebují také sloučeniny dusíku a fosforu, ve kterých jsou plody našeho podnebí špatné, a vitamíny, hlavně ze skupiny B. Díky použití živného roztoku s vitamínem B1 získáme správné množení kvasinek, rychlý začátek fermentace a plný útlum cukr obsažený v ovoci a přidaný během výroby vína. Vitamin B1 stimuluje růst kvasinek a je silným aktivátorem fermentace. Sloučeniny obsažené v živinách jsou kvasinkami během jejich množení zcela použity, takže neovlivní chuť a aroma vína ani lidské zdraví.
Přednosti:
Hmotnost 10 g
Pro 25 l
Návod k použití:
Použijte v poměru 1 g média na 1,5-2,5 l moštu. Obsah sáčku stačí na 15–25 litrů vína. Doporučené množství živného roztoku by mělo být dávkováno ve třech stejných dávkách: I - před inokulací kvasinkami, II - po 2-3 dnech kvašení, III - po přibližně 10 dnech, kdy ° Blg moštu klesne na 8-12. Porce média se rozpustí v přibližně 100 ml moštu, poté se nalije do fermentační nádoby a promíchá se.
Nepřidávejte médium přímo do kvasinkové vakcíny.
Složení:
hydrogenfosforečnan diamonný, vitamin B1 (thiamin hydrochlorid)
Čistá hmotnost: 10 g