Pro správný vývoj vyžadují vinné kvasnice kromě zdroje cukru také sloučeniny dusíku, fosforu a vitamínů skupiny B, na které jsou plody v našich klimatických podmínkách chudé.
Díky použití živinového roztoku Komita Vita získáváme přiměřené množení kvasinek, rychlý začátek kvašení i plné kvašení cukru obsaženého v ovoci a přidaného během výroby vína. Vitamin B1 stimuluje růst kvasinek a je silným aktivátorem fermentace. Buněčné stěny kvasinek urychlují růst biomasy, jsou zdrojem sterolů, mastných kyselin a mikroprvků - hořčíku a manganu. Pohlcují látky inhibující fermentaci.
Sloučeniny obsažené v médiu se během rozmnožování používají výhradně kvasnicemi, takže neovlivní chuť a vůni vína ani zdraví lidí.
Kombi Vita je vyšší dávka životně důležitých látek ve srovnání s přípravkem Kombi a zvýšeným dávkováním. Poskytuje nejlepší podmínky pro vývoj kvasinek a vytvoření jedinečného domácího vína.
Hlavní rysy:
Hmotnost 10 g
Nastavení 25 l
Používání:
Používejte v poměru 1 g média pro 1,5 až 2,5 l moštu. Obsah sáčku je dostatečný pro 15 až 25 litrů vína. Doporučené množství média by mělo být dávkováno ve třech stejných dávkách: I - před naočkováním kvasinkami, II - po 2-3 dnech fermentace, III - přibližně po 10 dnech, kdy ° Bmg moštu musí klesnout na 8-12. Část média se rozpustí v přibližně 100 ml moštu, potom se nalije do fermentační nádoby a promíchá se.
Nepřidávejte živiny přímo do kvasinkové vakcíny.