Přírodní korkový válcový špunt
Přírodní pevná zátka
Použitím korku můžete každou láhev uzavřít.
Použití:
Všechny typy uzávěrů vyrobených z korku musí být řádně
připraveny pro korkování. V opačném případě může dojít k poškození zástrček
nebo korkové desky. V domácnosti by měly být zátky ponořeny asi 3 minuty do
horké vody nebo umístěny pod víkem nad vroucí vodou. Díky tomu budou
plastičtější.
POZOR: Příliš dlouhé namáčení korkové zátky vede k poškození. Po uzavření by láhve měly zůstat ve svislé poloze po dobu
jednoho dne. To umožní, aby se korek přizpůsobil vnitřní stěně hrdla láhve. Pak
umístěte láhve do vodorovné polohy což zabrání vysoušení korku (víno nasytí korek) a zajistí správné prostředí v láhvi. Po dvou nebo třech dnech zkontrolujte zda zátka těsní.
Pokud zjistíte únik tekutiny, bude nutné zástrčku vyměnit za novou.
Délka | 38.00 mm |
Ø | 23.00 mm |