Nákupní košík0 ks / 0 Kč
Zvolená měna:
Náhled

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je zatím prázdný..

Přihlášení / Registrace

   host (nepřihlášen)
Nahoru

Najdete nás i na MALL.CZ

Novinky na e-mail 

Máte-li zájem o informace o akcích, slevách, novinkách a nejste doposud našim zákazníkem, vyplňte Váš e-mail. 
Po ověření Vaší e-mail adresy bude vše hotové. Nebojte se, zabere Vám to jen chvilku. 

 

Browin Multimetr - koncentrace. cukru + obsah alkoholu

Kód produktu: 021405551
EAN: 5904816914863

Cena: 220 Kč
bez DPH: 181,82 Kč
DPH: 21 %
Skladem
Množství:
ks
Doporučujeme objednat také:
Foto Rohož guma, WIRM CROSS, 40x60 cmRohož guma, WIRM CROSS, 40x60 cm
Foto Podpěra rostlin - ocel potažená PE 120Podpěra rostlin - ocel potažená PE 120
Foto Prkénko s rukojetí 415x200x16 mmPrkénko s rukojetí 415x200x16 mm
Foto Termohrnek 380ml, 2052ATermohrnek 380ml, 2052A
Foto Čisticí vstupní rohož půlkuh VIOLA 45x75cm černáČisticí vstupní rohož půlkuh VIOLA 45x75cm černá


Indikátor pro měření koncentrace cukru v moštu nebo mladině vyjádřený vg / l nebo v míčích Balling a pro stanovení potenciálního obsahu alkoholu ve víně nebo pivu (%).
Jeden stupeň kuličky (1 ° Blg) odpovídá přibližně 10 g cukru v 1 l šťávy (moštu).
Toto zařízení je kalibrováno na 20 ° C.

HLAVNÍ PRVKY MĚŘIČE
- plovák (hustoměr) se třemi značkami (pro koncentraci cukru vg / la ve stupních Blg); a potenciální obsah alkoholu v%,
- zkumavka - k provedení měření

Testy moštu
Aby bylo možné provést měření, měla by být zkumavka naplněna do 2/3 své výšky analyzovaným moštem nebo mladinou. Kapalina by neměla obsahovat pevné částice a plynové bubliny. Množství kapaliny by mělo být takové, aby plovák umístěný ve zkumavce volně plaval a nedotýkal se dna a stěn zkumavky.
Příklad:

Předpokládejme, že naměřená hodnota pro test musí být 20 stupňů Blg, což odpovídá 200 g / l cukru a znamená, že potenciální obsah alkoholu ve víně bude 9,6%.

Testování pivní mladiny
Cukernatost v pivní mladině se měří obdobným způsobem jako u přípravy vína. Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v mladině je vyznačen na stupnici jantarově (8 - 10 Blg°). Fermentace mladiny se považuje za dokončenou, když je odečet v rozmezí označeném zeleně (0 - 2 Blg°).


UPOZORNĚNÍ:
Pro snadné použití byly rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu označeny různými barvami na stupnici pro různé druhy vín, které chceme získat:
- kaštanová oblast (22 - 25 Blg °) - dezertní vína (sladká),
- žlutá plocha (15 - 22 Blg °) - stolní vína (suchá),

Pro správný průběh fermentace je důležité, aby koncentrace cukru před zahájením nepřekročila 22 až 25 Blg °. Pokud dáváte přednost velmi sladkým vínům, přidejte cukr v několika dávkách, např. 1., 5. a 12. den kvašení. Víno lze osladit i po ukončení kvašení.


Parametry

Výška24.50 cm
Šířka2.00 cm
Délka2.00 cm

Tisk karty
Mám otázku..
Zavřít

Váš dotaz na zboží Multimetr - koncentrace. cukru + obsah alkoholu

Jméno:*
Telefon:*
Email:*
Předmět:*
Váš dotaz :  
Povinné položky*