Novinky na e-mail 

Máte-li zájem o informace o akcích, slevách, novinkách a nejste doposud našim zákazníkem, vyplňte Váš e-mail. 
Po ověření Vaší e-mail adresy bude vše hotové. Nebojte se, zabere Vám to jen chvilku. 

 

Biowin Vinné kvasinky tekuté MADERA 20ml /14%

Kód produktu: 021400130
EAN: 5904816918595
Původní cena: 25 Kč
Cena: 23,75 Kč
bez DPH: 19,63 Kč
DPH: 21 %
Skladem
Množství:
ks
 

Popis výrobku:
Získání vína z ovocného moštu vděčíme mikroorganismům - konkrétněji velké skupině kvasinek patřících k druhu Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces bayanus. Používá se ve vinařském průmyslu, speciálně vybrané a vylepšené v laboratořích, jemné vinné kvasnice se dělí na řadu druhů v závislosti na preferencích substrátu (druh ovoce, koncentrace cukru), rychlost a efektivita výroby.

- Kvasinky jsou nabízeny ve formě suspenze ve speciální ochranné kapalině; il. 20 ml. Lze je vidět ve sáčku ve formě světle hnědého sedimentu. Před použitím by měl být sáček dobře protřepán, aby se tekutina zakalila.
Jedna dávka po násobení stačí na přípravu až 25 litrů vína.
Použití:
Nalijte 150 ml šťávy (nebo 200 g nasekaného ovoce) do 1litrové láhve, 300 ml vody a přidejte 2 lžičky cukru. Láhev přikryjte bavlněnou zátkou a pasterizujte 30 min. Po ochlazení nalijte obsah sáčku do lahvičky. Celá směs se ponechá 1-2 dny při teplotě 26 ° C, potom se nalije do balónu s vínem (5-25 L).

Kvasinky vyžadují přidání živin. Doporučujeme živinu s vitamínem B1 a posilovačem živin Vita.

U kvasinek v suspenzi se doporučuje přetřídění. Tento postup se nazývá termín - příprava kvasinkové vakcíny, jinými slovy matka kvasinek.

Vlastnosti výrobku:
Kvasinky v tekuté suspenzi, vyráběné ve firmě Browin, mají všechny certifikáty s vysokou kvalitou. Kmeny pocházejí z nejznámějších mikrobiologických ústavů , jsou to mezofilní organismy, tj. Množí se v teplotním rozmezí od 18 do 30 ° C.


Výhody jemných vinných kvasnic:
- tolerance k alkoholu asi 14-18%
- odolnost vůči vysokým koncentracím cukru (med nebo univerzální), oxid uhličitý, taniny
- mají vyšší koncentrace síry, například po použití disiřičitanu draselného
- fermentační proces, který provádějí, je rychlejší, což snižuje pravděpodobnost infekcí
- víno je stabilní a dobře fermentované
- trvanlivá barva a správně zvolený bukét

Nevýhody provádění fermentace u divokých kvasinek:

- tolerance pro alkohol pouze do cca 10%
- nízká odolnost vůči kyselinám, vyšší koncentrace cukru, velká množství tříslovin, např. víno z kokosových bobů
- kvašení, které provádějí, nejde do konce
- připravené víno je často nestabilní, snadno infekční
- barva vína je často nestabilní
- chuť a aroma hotového vína je z velké části výsledkem náhody


Parametry

objem ml20.00 

Tisk karty
Mám otázku..
Zavřít

Váš dotaz - Vinné kvasinky tekuté MADERA 20ml /14%

Jméno:*
Email:*
Předmět:*
Váš dotaz :  
Povinné položky*